Saturday, 14 May 2011

esok Ahad!


assalammualaikum all

hellow late saturday n welcome sunday.. (tomorrow)

pejam celik pejam celik dah nak sampai hari ahad da pun. kejap je rasanye. walaupon tak bekerja tetapi terasa peredaan waktu dan masanya. esok masih bercuti, lusa pun sama, tulat pun begitu..tulit?..adakah?..haha..ok! ok! kepada manusia manusia yang bekerja..wah manusia tu..dasyat ayat..ehehe..orang2 yang bekerja ye korang ada lagi satu hari untuk menghabiskan waktu bersama family, tunang, kawan, bf, gf dan siapa siapa sahaja yang tersayang. hargailah masa yang korang miliki sekarang ni okeh. luangkanlah waktu korang bersama mereka. kepada si dia yang berada di Arab saudi nun jauh di sana tu..uhuhu teruskan hari bekerja ye. [take care of yourself dear] ahad pun bekerja. tak macam di Malaysia. Jumaat je hari rehat you ye?..olololo sian sungguh. saya juga tumpang sedey di sini..uhuhu :(( (sambil lap air mata yang sudah kering).. walaubaimanapun saya disini mendoakan kesejahteraan kamu semua.. Kepada guru guru out there  HEPI TEACHERS DAY TO ALL OF YOU.. a big terima kasih kerana sudah menunaikan tanggungjawab sebagai guru yang terbaik, berdidikasi, dan dihormati. terima kasih guru!. :) hhehe

okeh stop talking about today and tomorrow.. now nak share some of liric that i really2 love. lagu and liric ni di ambil dari Teater Muzikal Kampung baru yang skrip dan lirik ini adalah hasil karya Profesor Dr Hatta Azad Khan.. :)
.............................................................................................................

TANAH PUSAKA.

tanah ini tanah pusaka
jangan dijual pantang dijaja
kita pertahankan sampai bila bila
jangan biarkan dirampas ditipu daya

ini masa depan anak cucu kita
jangan merempat di tanah sendiri
tergadai dan terjual beli
ditipu dimain setiap hari

hanya ini tanah pusaka
tinggalan nenek moyang kita
kita pelihara kita jaga
tanah terlarang sepakat sekata

jangan dijual digadai
walau seinci sejengkal
jangan sesiapa menyangkal
memutar belit memandai mandai

ini saja harta yang tinggal
kita pertahankan hingga akhir nyawa
jangan biarkan anan cuci teraniaya 
jadi pengemis menangis meminta minta.

view this! :D
lagu ni dinyanyikan oleh 2 orang yer (duet)


watak Haji Pahlawan @ A.Azim (tengah2)


Mak Renong @ mama 

fuuuhhhyooo...dasyat gyler sapa yang dengar. memang sedeYY!!!.. terima kaseh juga kepada Geng geng dari Fakulti Muzik yang berkelobesari bersama sama kami. fantastic beb!! 


Vocal Team.. suara dorang yang banyak membantu! (best best!!) :D


Music Band.. meletop!! yacalah korang.. jmp lagi nanti ye. :D ;) 

uhuh inilah dia warga warga  Muzikal Kampung Baru.. :):):) <3<3<3.. 


thnx u 4 read this entry


(^-^)


7 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. amboi cek ella, rajin bebonar update her blog siap post lagu Tanah Pusaka lagi tu.

    ReplyDelete
  3. hihi.. sajeje a.lan. masih terasa lg bahang MKB.hihi.. cannot stop thnking abt tht lah..huhu

    ada apa2 prjek dont forget tell us.. :)

    ReplyDelete
  4. dulu kan, saya pernah berlakon untuk teater bertajuk tanah pusaka ..:D

    ReplyDelete
  5. ohh really...mesti best! :)
    tp kt ats 2 lagu..hehe
    lagu sedey. tp if dengar mmang best gyler..

    ReplyDelete
  6. wah jalan2, sekali terjumpa blog ella lah ! :)
    tatau pon ade blog..

    ReplyDelete
  7. hehe hana upenye..
    ala ni br je pon..dlm 2 mggu cmtu..
    sbb cuti 4 bln la bt velog ni..hehe :)
    dont 4get fllw tau.. i fllw u, u fllw me bck.. :D

    ReplyDelete