Friday, 27 May 2011

jejak kaki

assalammualaikum..


how r u reader? good?..alhamdulillah :)


Arini pagi pagi lagi dah dapat maseg hepi week End dari ex-bos time kerja dulu. hehe dia ingat lagi! even dah berpindah pon masih lagi rajin bertanye khabar. sikap macam ini lah tak ada pada semua orang. bukan semua orang begini..ayat macam same je?..hurmm lebih kurang!..hehe..tiap kali dia cakap "boh sentiasa doakan yang terbaik tok ela" aku rase sangat tersentuh. have someone that nothing between us say so.. dia dah aku anggap macam ayah. yes he always give me advices, good advice. share somethng exprience that no one can shre same like him and the one thing that  i really2 speechless when he convince me that one day i can be someone.  ya Insyallah!. "be a person that win today"..pengalaman yang lalu banyak mematangkan aku. semua orang ingin berjaya, tetapi mungkin dulu jalannya masih kabur untuk aku. kenapa lambat sangat untuk aku nampak. lihat? hati tersekat oleh apa? mata hati aku rabun or buta?..(persoalan sekarang tentang dahulu) masih mencari tetapi biarkanlah. DIA yang mengatur aku. dia tak beri aku dahulu, tapi dia beri aku sekarang. ALHAMDULILAH..mungkin nak beri aku matang sedikit baru hendak diberi kot..hehe.. (suke?..tak..) 

Walaubagaimanapun syukur semuanya telah berakhir.. harapnyalah!. :) sekarang biarlah aku lalui pengalaman menuntut ilmu lagi dan lagi...seronok! hepi! sedeh! geram! semua bercampur campur. yelah masing masing datang dari latar belakang yang berbeza. mungkin orang ni lebeh disini kurang disana. sama juga seperti aku.. :) we complement each other. yeahhh.. aku terima sahaja mereka ini yang memeriahkan hari hari aku. hopeflly mereka pon sama..dont selfish, hypocrite, lazy sudah. kene tolerance dengan semua orang. :) :D..


Untuk bulan ni saja kad undangan kwin da ada 5 undangan.. seronoknya..hepi je untuk mereka2 ni..   
(Ody, Ika, Bakyah, azmil , En Fuad ) doakan semoga kalian bahagia ever n after,insyallah.! :D walaupun bukan diri sendri yang lalui tetapi kebahagian dorang boleh dirasaii..cewahhh..hahah.. kadang2 aku pulak rase nak lalui macam dorg...siyes aku nak rase!! tapi bile?..uhuh naluri ni dah ada cikit2..amboiii gatai..hohoh..tapi rasenya tak salah kan ada perasaan camtu..orang yang tak de perasaan n gyler je tak nak kawin..uhuh. umur mkin lama makin bertambah, tapi harus sabar sedikit je lagi..bersabarlah ye. habis kan dulu blaja ni.. walaupon ada rase macam tu tapi ingat balik pasal belajar, hurmm hati jadi lega pulak.. sokeyla..boz aku penah cakap...sabar itu berhasill..insyallah la.. :)..tapi aku tak suka sangat mengharap tanpa membuat apa apa..juz cakap kosong je tapi nothing..what for?..dalam relationship pada aku mesti ada hitam putihnya juga. mesti harus ada ikatan yang membuat kita jadi yakin. yakin untuk tahap seterusnya. tak gitu?.. dan punya ikatan mungkin bertambah semangat untuk membuat apa apa. bak kata orang sebagai motivasi untuk lebih berusaha.. itu pada aku. pada korang?..masing masing punyai pendapat sendiri. aku tak cakap aku betul, juz cakap apa yang aku rasa sahaaja.. :D hehe..


itu sahaja untuk kali ini..maaf sekiranya ada yang tersalah kata or tulisan.. :)



thnx 4 read this entry.. :D




No comments:

Post a Comment