Friday, 3 June 2011

News




Assalammualaikum..


 Firstly Al-fatihah buat rakan ku Mohd Denial @ danny yang telah kembali kerahmatullah pada 2am 3/6/2011. sememangnya Allah lebih menyayanginya.
 Moga arwah di tempatkan dikalangan orang orang yang beriman dan soleh..amin..
sesungguhnya kami kehilangan seorang rakan bagi meneruskan perjuangan kami. 
kabar ini sy terima dari rakan baikku ana pada pukul 3 pagi yang menyatakan rakan kami telah pergi mengdahului menghadap ilahi dan meninggalkan alam yang fana ini. 
sebelum ini keadaan arwah kritikal disebabkan kecelakaan jalanraya 2 hari lepas dan telah ditempatkan di hospital Serdang.


ini gambar terakhir (mungkin) ketika trip ke Melaka




arwah adalah student animasi part 3 yang sangat cool dan pendiam yang akan sentiasa diingati.. :'(


walaubagaimanapun sebagai manusia biasa hidup harus diteruskan dan kami akan terus berdoa moga arwah aman disana..
kami tidak akan melupakanmu daniel..
Al-Fatihah.

....................................................................................




Pejam celik pejam celik dah sebulan bercuti dekat umah. 
wince la pulak. hihi but boring!..dont let me wrong keh!..not 4 setting at home bored. but the reason tak de buat pape..hhi :D..my friends maybe sebuk to find the work. ada yg buat short sem, some are priktikal and me? aku dok sebuk merehatkan diri..hihi 4 months woooo...ehh2 3 months more. sukenye want 2 enter a new semesta. want 2 finish this stdy.. tak saba! nak cepat cepat abis. nak macam macam lagi pasni. n that y kene quickly.. dah kenapa?? hihi..over xcited pulak..
maybe u must wonder y i did not work 4 months ni kan..? bukannya tak nak. but my mum did not allow la.. bagi mak time cuti ni la nak dok umah. later when entering stdy there is no time at home anymore.. balik pon sebulan sekali je 2 pun if xde pape kerja. awal2 semesta can alyaws return la kan..in a month or 2 xde waktu dah. week N pon dah macam bukan cuti je. ada je kerja yang tak setel2 lagi. kena submit or anything lah.time 2 la baru sebuk ingat nak cuti panjang kan?..padan muke! :P. 
memangla s.alam 2 tanjung malim just 1 hour je tapi if banyak kje sangat x bole la nak balik. mak n abah je yang selalu datang..hhihii...
terima kaseh makabah  :D
time musim duyan aritu sanggup mereka datang bawak durian. adala 5, 6 bekas. harum 1 umah. nasib baik ramai kawan kawan yang habiskan. mana taknya. ada yang hantu doyan..hihi :D


riuh rendah umah this week.. 
there r 3 dara pingitan berkampung in the house..hehe.. school holiday cmni la gayanya. 3 org anak dara je. but a sound beating screaming jacklin victor..haha.. like going to pinch their je..kuikuikui...tetibe jahat..hihi tapi memang patut. sakit telinga ni dengar. but xsampai hati pulak. marah2 bolehla..haha ;p 
nih die kasi tengok 3 dara pingitan yg suke sangat buat bising tuh ..huhu



Nurhana Safiyah
ha ni budak sentap namanya. dia ni suke sangat sentap sentap nih..
nk mandi sentap, time makan sentap..
kadang2 takde angin xde ribut tibe2 sentap jgk.. uhu


Syazwina Damia
kaki jerit..bukan kaki yg suke jerit..tapi mulut 2 yer..
badan je kcik, tapi if jerit sampai hujung kg bole dengar..
ecece smpai hjung kg yer?.. :P


Nurhani Afiqah
ni ketua mereka2 ni..tapi lembik cikit. dia yang mrh budak2 ni dia balik yang nangis..
hahaha..




baru sebulan bercuti macam macam benda terjadi.. ada yang sedeh. Masuk sem ni dah takkan jumpa lagi dengan daniel. Ada yang hepi sebab masih mempunyai keluarga, adik beradik, anak anak buah dan  Teman di sisi. Dan untuk yang seterusnya terus berdoa moge perjalanan yang dilalui akan dilindungi dan diberkati. Moge tiada lagi perkara yang boleh meruntuhkan jiwa ini. Amin..


terima kasih sudi membaca :)







5 comments:

  1. 1)Deni memang seorang kawan yang baik...perginya dia sangat tidak disangka...sbb sebelum perginya dia kami sempat bergurau senda...sedih bila rasa kehilangan...al fatihah untuk deni

    2)Hahaha!!!Cutilah...dok rumah lama2 kesian sgt...mesti bosan tahap dewa...Saya tumpang gelak jelah...hahaha

    ReplyDelete
  2. ye walid..dia baik n pendiam..knl dia pon time klz actng 4 animation. pendiam tapi mudah mesra. sama2 doakan arwah. al-fatihah..

    tgh bercuti lah ni..sonooookkkk..mkn tido mkn tdo jek..muke pon dah mcm kuih bangkit dah ni..uhu :D

    ReplyDelete
  3. nak tengok ela naik berat badan lepas cuti..hahaha

    ReplyDelete
  4. hihi yg masalahnye bdn ni x nek2..tp pp ni haa.. ;p

    ehh walid..sik balit ka kitak?(entah btl entah x..)hahha... ke s.alam lg?

    ReplyDelete
  5. kat Shah Alam...banyak benda kena buat...sampai lecturer suh balik "baliklah cuti 4 bulan"

    ReplyDelete