Friday, 16 December 2011

Teater 'Ayam Jantan Ayam Betina' 2011

Assalammualaikum..

shortly update! :D

Meh sini nak bagi tau sikit pasal teater AJAB. Aku baru je pergi tengok malam tadi. even banyak kerja tapi perlu juga  luangkan masa sekejap tok support Senior aku iaitu Abang Azim merangkap Pengarah tok Teater ni. Tak lama pun juz 2 jam lebih macam tu.

"Ayam Jantan Ayam Betina"

 Kadangkala kehidupan kita ini ibarat tingkah laku sereban ayam, berkokok menunjukkan lagak dan bertelur sebiji habis riuh sekampung. Riuhh!! keluarga Rahim didatangi oleh keluarga Tuan Dollah yang menuntut ganti rugi sebanyak RM5000 kerana anak perempuannya telah di "Good Night Kiss" kan oleh anak lelaki Rahim. Tindakan Tuan Dollah itu telah menyebabkan Midah, isteri Rahim marah dan tidak mahu membayar ganti rugi tersebut. Maka tercetuslah konflik di antara keluarga Rahim dan keluarga Tuan Dollah.

Teater ni bagi aku sangat la best n enjoy bila tengok. tambah2 lagi b4 ni stress memanjang kan. so kali ni bole la release tention sikit..komedi yang ditonjulkan banyak membuatkan penonton tidak jemu utk menanti aksi  seterusnya. Para pelakon juga sangat lah bertenaga, maybe sebab ni malam pertama kot?,pape pon hope mlm n show2 selepas ni pon anergi mereka akan tetap maintain!!. aku sangat  tertarik melihat aksi mereka yg bagi aku sangat bersahaja dan melucukan..good job la u guys!! ;D



sebelum show bermula. macam biase lah kan..




pergi berdua je mlm ni. Ana kawan kite yang sorang lg tu ada date ngn bf dia..hihi 


Pengarah Ayam Jantan Ayam Betina..
A. Azim Shahrim 
kredit tok dia!!!





2 comments:

  1. wah, abg azim jadi pengarah teater ...
    teringin nak tengok, tapi x bekesempatan .. :(

    ReplyDelete
  2. hehe pengarah sempoi
    :) amik la mse jap marya,,best!.xrugi tau..

    ReplyDelete