Friday, 13 July 2012

Broga hill

Assalamualaikum

Alhamdulillah. thats the good word. akhirnya… weallss berjaya juga menawan puncak Broga Hill. wahhh poyo poyo.. ;p actualy Just planning biase2 je coz time tu masih bermood exam ye. kawan-kawan yg lain mybe dah excited nak pg for 2nd time kan J. hehe Nampak tak bersemangat? Wealls bergerak pd pukul 6.30am dari puncak perdana then sampai area broga @ Semenyeh lebih kurang jam 8am camtu. Kalau keluar awal pg semasa weekdays mmg la begitu kan. As usual traffic jam. Weallss x rushing sangat pon then bawakla slow2 je. Dah sampai tu harusla mencari makanan kan. Katenye tok tenaga jap lg? wealls singgah la sekejap di pekan comel broga. Almost komuniti di situ adalah cina ye. Tp, wealls bernasib baik juga coz terjumpa makcik melayu menjual makanan ditepi jalan. Dan yes! membungkus mihun goreng la, dan menjamu selera didalam kereta. heheh.. time tu, cuaca kat luar hujan rintik-rintik.sangat menyejukkan. dpt bayangkan x? :P macam tak bagi naik je? Tak tak..wealls tunggu la sampai hujan reda kan then barulah bergerak menuju puncak..senang cakap wealls macam rilex2 je. :D Masa yg diambil untuk sampai ke puncak lebih kurang 1 jam lebih gitu coz banyak  station wealls stop. tak kesah sangat la sebab nak relax2 je.. tadi kan da cakap nk relax  relax je? so? ahaha ok ok wealls xmola kalut-kalut. :)
Yang pastinya wealls kat atas tu takde lama sangat pun coz hujan seakan-akan mencemburui kedatangan wealls lah..ecehh.. Dan tanpa melengahkan masa wealls pon turunla secepat, sepantas, sekilat yg mungkin.. sekilat? whateverrr.. ;p. Rasa takut jangan cakap la kan, dengan keadaan tanah yang licin lagi, bukit yg mencuram lagi, waduhh mencabar juga kan? ape yg pasti wealls selamat sampai di bawah dengan keadaan yg baik tanpa sebarang masalah. syukur :D


Kredit tok photographer azura roslan and idmalina idris.. cantik2 view yang dorang tangkap kan. Ada bakat J







salam n thank 4 read this entry :)



3 comments: