Thursday, 21 February 2013

U deserve it..



Bismillah.
Alhamdulillah syukur dipanjatkan kepada tuhan sekalian alam. Aku memilih untuk bahagia.. dengan rasa syukur kepada Tuhan, bahawa aku masih boleh bernafas. Aku memohon diberi ketenangan dan hidayahmu. Limpahkan rezeqi dan kasih sayang untuku, keluargaku, sahabatku, dan insan tersayang.  Amin.

Untuk bulan ni sahaja ada beberapa perkara yang sangat menggembirakan. Alhamdulillah permulaan yang baik bagi tahun 2013. Harapannya hingga ke hari-hari mendatang.

Kalau cakap pasal student agak-agaknya apa yang berada didalam fikiran sekarang? Buku, assignment? Thesis? Stress? Owh Yup! Tepat sekali. Memang stigma macam ni tak dapat nak lari. Dah memang sebati sesangat as a student. Nama pun dah student tentu semua tu sebahagian dari hidup kita. Tak rugi pon actually. Lagi banyak kita belajar, lagi banyak perkara yang kita rasa nak tahu lagi dan lagi. Dan kadang-kadang tu baru la kita rasa kecilnya kita dengan ilmu yang ada ni. Tak cukup sebenanya. Ilmu tu sangat luas kan, jadi janganla berhenti mencari ilmu yang ada selagi kita masih mampu mendapatkannya. 

Sabagai student satu perkara yang paling ditunggu-tunggu dan sangat menebeskan dada adalah result. Betul kan? hehe tahniah kepada kawan-kawan yang mendapat result yang cemerlang last week. Eh Macam dah basi je? Xpe Abaikan. Tahniah tu yang penting =)

Tapi yang paling latest, hot, dan masih terasa bahang kehangatanya adalah Semalam. Ye semalam. hehe hari yang paling gembira sekali tok buah hati dan sudah tentu mama dan abah beliau..saya juga tumpang gembira. :) Alhamdulillah syukur, Tahniah tok cik abg syg Izham Hakim.. segala-galanya dah ditranslatekan di dalam last result yang mengagumkan tu. Masyallah kagumnya saya! (Tiba-tiba rasa bersemangat sgt nak belajar) Insyallah tak lama lagi dah grad dgn gelaran Dr Izham Hakim. 

Tahniah sekali lagi untuk usaha keras, kesabaran, pengorbanan, kecekalan dan pengalaman selama 6 tahun dibumi Russia tu sangat berbaloi. Dy layak untuk itu semua. Walaupun macam-macam yang dah dilalui tapi Allah maha adil kan? Dia bagi kegembiraan tok hari ni dan insyallah akan datang. Bukannya mudah untuk mendapatkan apa yang diinginkan. Perlunya pengorbanan dan rasa kepayahan untuk dy terus berusaha. Tahniah atas kejayaan yang dicapai. Kita sama-sama bersyukur kepadanya moga nikmat kejayaan ni berpanjang. amin :)

Menunggu hari-hari seterusnya dengan sabar.. Allah always save the best for the last. :)

“Apabila datang pertolongan Allah dan kemenangan (semasa engkau wahai Muhammad berjaya menguasai negeri Mekah). Dan engkau melihat manusia masuk dalam agama Allah beramai-ramai. Maka ucapkanlah tasbih dengan memuji Tuhanmu dan mintalah ampun kepadaNya, sesungguhnya Ia sangat-sangat menerima taubat”.

p/s : Sayang Lillah Taala. moga diberkati selalu. amin :')


Salam.

2 comments:

  1. I love u my.My banyak support. Doa n evrytg. I love you my.. Please jaga diri kat sana k. Congrate jugak untuk syg for best result ever. Kalah dy ni. Hehe... Doa untuk jodoh kita k. Semua ni untu my jgk my.. Thank u so much... Rugi kalau sy tak hargai awak. :) I love u syg...

    ReplyDelete
  2. amin..
    wlcome cik abg syg. thnx u jgk 4 ur spprt selama ni ddy.. aiilebiiyuutoo n tke care too ;)

    ReplyDelete