Friday, 27 May 2011

jejak kaki

assalammualaikum..


how r u reader? good?..alhamdulillah :)


Arini pagi pagi lagi dah dapat maseg hepi week End dari ex-bos time kerja dulu. hehe dia ingat lagi! even dah berpindah pon masih lagi rajin bertanye khabar. sikap macam ini lah tak ada pada semua orang. bukan semua orang begini..ayat macam same je?..hurmm lebih kurang!..hehe..tiap kali dia cakap "boh sentiasa doakan yang terbaik tok ela" aku rase sangat tersentuh. have someone that nothing between us say so.. dia dah aku anggap macam ayah. yes he always give me advices, good advice. share somethng exprience that no one can shre same like him and the one thing that  i really2 speechless when he convince me that one day i can be someone.  ya Insyallah!. "be a person that win today"..pengalaman yang lalu banyak mematangkan aku. semua orang ingin berjaya, tetapi mungkin dulu jalannya masih kabur untuk aku. kenapa lambat sangat untuk aku nampak. lihat? hati tersekat oleh apa? mata hati aku rabun or buta?..(persoalan sekarang tentang dahulu) masih mencari tetapi biarkanlah. DIA yang mengatur aku. dia tak beri aku dahulu, tapi dia beri aku sekarang. ALHAMDULILAH..mungkin nak beri aku matang sedikit baru hendak diberi kot..hehe.. (suke?..tak..) 

Walaubagaimanapun syukur semuanya telah berakhir.. harapnyalah!. :) sekarang biarlah aku lalui pengalaman menuntut ilmu lagi dan lagi...seronok! hepi! sedeh! geram! semua bercampur campur. yelah masing masing datang dari latar belakang yang berbeza. mungkin orang ni lebeh disini kurang disana. sama juga seperti aku.. :) we complement each other. yeahhh.. aku terima sahaja mereka ini yang memeriahkan hari hari aku. hopeflly mereka pon sama..dont selfish, hypocrite, lazy sudah. kene tolerance dengan semua orang. :) :D..


Untuk bulan ni saja kad undangan kwin da ada 5 undangan.. seronoknya..hepi je untuk mereka2 ni..   
(Ody, Ika, Bakyah, azmil , En Fuad ) doakan semoga kalian bahagia ever n after,insyallah.! :D walaupun bukan diri sendri yang lalui tetapi kebahagian dorang boleh dirasaii..cewahhh..hahah.. kadang2 aku pulak rase nak lalui macam dorg...siyes aku nak rase!! tapi bile?..uhuh naluri ni dah ada cikit2..amboiii gatai..hohoh..tapi rasenya tak salah kan ada perasaan camtu..orang yang tak de perasaan n gyler je tak nak kawin..uhuh. umur mkin lama makin bertambah, tapi harus sabar sedikit je lagi..bersabarlah ye. habis kan dulu blaja ni.. walaupon ada rase macam tu tapi ingat balik pasal belajar, hurmm hati jadi lega pulak.. sokeyla..boz aku penah cakap...sabar itu berhasill..insyallah la.. :)..tapi aku tak suka sangat mengharap tanpa membuat apa apa..juz cakap kosong je tapi nothing..what for?..dalam relationship pada aku mesti ada hitam putihnya juga. mesti harus ada ikatan yang membuat kita jadi yakin. yakin untuk tahap seterusnya. tak gitu?.. dan punya ikatan mungkin bertambah semangat untuk membuat apa apa. bak kata orang sebagai motivasi untuk lebih berusaha.. itu pada aku. pada korang?..masing masing punyai pendapat sendiri. aku tak cakap aku betul, juz cakap apa yang aku rasa sahaaja.. :D hehe..


itu sahaja untuk kali ini..maaf sekiranya ada yang tersalah kata or tulisan.. :)



thnx 4 read this entry.. :D




Friday, 20 May 2011

sajasaja! :P

arrrggghh...cannot sleep loh..whatup girl???..what happen 2 u haa!!? gyler ke ape? tdo jelah!!.
...i feel somethng that i dont like!. plz go away la. do not make me miserable plz.. did i think of thing tht r not supposed 2?? wekkkk wekkk wekkk.. plz stop thinking lah!! very10x depressed tahu x?..knp plu pk!
..like 2 ran away from prob kan?..tht y la u like this! plz la..why not juz openly? dont want 2 fight?..ya ya ya.. tht ur answer.. vodo! .ya Allah..plz calm my heart..i could not like this anymore.. im vry tormented! 

baii.. uhuhu

tunggu saja



assalammualaikum .. 

salam hari jumaat 2 all reader.. (^-^)



Saat entry ni ditulis sy sedang melihat orang sedang tidor di dalam talian.. hurmm macammane tu? hhehe :) kamu penah tengok? tak pernah kan?.. so if korang rase rase nak buat nanti sile la.. tapi make sure orang tu orang yang korang kenallah tau..kang tak pasal pasal len pulak jadinye..uhuh
ni rindu pada orang yang jauh namenye. uhuhu.. bile dapat bersama? hanya Allah sahaja yang tahu waktu dan masanya. kita manusia hanya mampu merancang dan selebihnya hanya DIA yang menuntukannya. moge moge semua apa yang dihajati dan di rangcang sebelum ini dimakbulkan tuhan. Amin.. doakan sy!. siapa yang membaca ni pon doakan ye! tq! :D.. 

petang tadi hanya bersantai santai sambil menikmati minuman Nescafe panas dan cake sweet sour..dah setel makan & minum beralih pula pada majalah wanita yang dibeli semalam. hari ni baru dapat bace?..heheh eye.. baru dapat. bukannya apa. lupe yang lebeh! hehe...so topic yang menarik perhatian adalah Topic motivasi dari seorang pakar iaitu Dr. HM Tuah Iskandar. sebut je nama dia mesti korang dah kenal lah. tipu sapa tak kenal. suka baca sebab tulisan dia bersahaja. macam sembang sembang dengan kawan kawan je cara dia. same jugak macam dia punye buku. so kiranya siapa sahaja yang membaca takdelah tertido or bosan ke ape kn.. so i like this person! :)

continue..topic dia kali ni pasal apabila perpisahan itu terjadi.. jeng jeng jeng....hurm.. mesti korang pernah rase jugak kan?.. aku rase semua orang pernah lalui benda macam ini. sama juga macam aku dulu. tak kesahla berpisah dengan sesiapa pun.. bagi aku ini lumrah. "perpisahan adalah kembarnya pertemuan". setiap kali bertemu insan baru, beritahu hati korang bahawa akan berpisah juga dengannya. bila, di mana, bagaimana, kenapa, tiada siapa yang tahu. pokoknya perpisahan pasti terjadi. samaada hayat yang sudah sampai ke penghujung or sememangnya perhubungan itu telah sampai pada noktah untuk berhenti.. memang tidak ada sesiapa pun mahukan perpisahan bukan? if tanya semua orang tak ada siapa yang nak. tetapi jika perpisahan itu terjadi maka fahamilah bahawa setiap sesuatu akan sampai pada pengakhirannya..mungkin pertemuan yang baru akan menjanjikan kegembiraan yang lebih baik kerana kita juga telah matang oleh pengalaman yang lalu..  insyallah. :) 

meh sini amik sedekit kata kata dari Dr Tuah..

" tidak perlu berasa terlalu sedih dengan setiap perpisahan. perpisahan adalah pintu untuk pertemuan yang baru. tanpa perpisahan bolehkah orang baru yang kita kenali, sayangi seterusnya menjadi pasangan kita hari ini?.. ha fikir fikir kan..

okey! rase rasenya cukup kot citer pasal perpisahan ni. sebab seram sejuk juga la dibuatnya..uhuh

ha nak promote cikit ni..tapi yang pastinya tak berbayar..hoho... sokey..okeh! Dr Hang Tuan ni ada keluarkan buku baru tau.. Cinta syurga hati & Jom JAGUH!.. menarik??..sile la beli dekat kedai yang berdekatan yer.. :D
ok u all.. stop here..that all for today lah yer.. ni pon sejaja tulis sambil menunggu orang 2 bagun tidur..huhu..nenyak nampaknya dia..letih agaknya.. :)



okeh okeh thank u for read this entry.. len kali bace lagi yer.. :)

tq u all & take care!..tada.. :D





Wednesday, 18 May 2011

spirit..

assalamualaikum

hii readers. how r u?..
hopefully u all sihat sihat je ok..
arini nak citer cikit pasal semangat baru..he he he bukan ape dah dudok umah ni macam tak best pulak if x buat apa apa.. eyelakan.. i love 2 b at home but i hate 2 doing nothing.. bosan sangat. mane taknya if selalunya pegi balik kuliah, petang baru balik, then malam ada aktiviti lagi so diri ni tak betah la dok diam diam je sekarang ni. bukan masanya lagi nak bersenang bersantai bagai. badan ni harus bergerak. hehe macam selalu tak gerak pulak bunyinye kan..  bace bawah lagi.. :)
okeh now continue 2 the main point.. sy dah post kt FB pada sesiapa yang ingin menempah chocolate cake, butter cake, sweet sour cake n cupcake boleh la menempah dengan sya. hehe this is the first step to people to know la kan. mane la tahu if mereka ada nak buat jamuan ke, saje tok makan makan ke, tunang ke, n macam macam lagi lah. so sekurang kurangnya meraka dah tahu pada siapa yang bole di tempah. ni juz bagitahu je dulu. if dorang nak tempah..welcome.. saya sambut dengan sangat gembira. :)
tambah lagi saya memang suke buat kek so tak ada masalah la kan. selalunya if kawan kawan nak datang saya akan buat kek ni la.. dorang pun suke sangat. siap kadang kadang wat request lagi..hehe suke sangat dengan kek chocolate. pastu atas dia letak topeng chocolate banyak banyak.. nyamynyamy...sedappp!!! :D ( puji sikit2 tak salah bukan?..hehe)..nak bagi u all meleleh air liur je..hoho...

gambar next entry  br upload..sebabnya malas nak menunggu lelame..hoho( nampak sangat cam malas.. ehh2 bukann cam..tapi memang malas pon :)..hheh..

i think that all 4 2 day..sebab da ngutuk! uhuhu ;[..
c ya..baibai

thnx u 4 read this entry.. baibai.. muahh :D 


Tuesday, 17 May 2011

BuTiKaFe!

assalammualaikum.. :D

hii all.. kat bawah ni adalah link yang ingin mencari model model baru bagi butik dorang.. apa macam? ingin try tak?..jom jom..hehehe..



The Perfect Place for Your Perfect Look

if korang nak try jugak sile la clik kat butik ni okeh.. good luck ye korang.. :D



Saturday, 14 May 2011

esok Ahad!


assalammualaikum all

hellow late saturday n welcome sunday.. (tomorrow)

pejam celik pejam celik dah nak sampai hari ahad da pun. kejap je rasanye. walaupon tak bekerja tetapi terasa peredaan waktu dan masanya. esok masih bercuti, lusa pun sama, tulat pun begitu..tulit?..adakah?..haha..ok! ok! kepada manusia manusia yang bekerja..wah manusia tu..dasyat ayat..ehehe..orang2 yang bekerja ye korang ada lagi satu hari untuk menghabiskan waktu bersama family, tunang, kawan, bf, gf dan siapa siapa sahaja yang tersayang. hargailah masa yang korang miliki sekarang ni okeh. luangkanlah waktu korang bersama mereka. kepada si dia yang berada di Arab saudi nun jauh di sana tu..uhuhu teruskan hari bekerja ye. [take care of yourself dear] ahad pun bekerja. tak macam di Malaysia. Jumaat je hari rehat you ye?..olololo sian sungguh. saya juga tumpang sedey di sini..uhuhu :(( (sambil lap air mata yang sudah kering).. walaubaimanapun saya disini mendoakan kesejahteraan kamu semua.. Kepada guru guru out there  HEPI TEACHERS DAY TO ALL OF YOU.. a big terima kasih kerana sudah menunaikan tanggungjawab sebagai guru yang terbaik, berdidikasi, dan dihormati. terima kasih guru!. :) hhehe

okeh stop talking about today and tomorrow.. now nak share some of liric that i really2 love. lagu and liric ni di ambil dari Teater Muzikal Kampung baru yang skrip dan lirik ini adalah hasil karya Profesor Dr Hatta Azad Khan.. :)
.............................................................................................................

TANAH PUSAKA.

tanah ini tanah pusaka
jangan dijual pantang dijaja
kita pertahankan sampai bila bila
jangan biarkan dirampas ditipu daya

ini masa depan anak cucu kita
jangan merempat di tanah sendiri
tergadai dan terjual beli
ditipu dimain setiap hari

hanya ini tanah pusaka
tinggalan nenek moyang kita
kita pelihara kita jaga
tanah terlarang sepakat sekata

jangan dijual digadai
walau seinci sejengkal
jangan sesiapa menyangkal
memutar belit memandai mandai

ini saja harta yang tinggal
kita pertahankan hingga akhir nyawa
jangan biarkan anan cuci teraniaya 
jadi pengemis menangis meminta minta.

view this! :D
lagu ni dinyanyikan oleh 2 orang yer (duet)


watak Haji Pahlawan @ A.Azim (tengah2)


Mak Renong @ mama 

fuuuhhhyooo...dasyat gyler sapa yang dengar. memang sedeYY!!!.. terima kaseh juga kepada Geng geng dari Fakulti Muzik yang berkelobesari bersama sama kami. fantastic beb!! 


Vocal Team.. suara dorang yang banyak membantu! (best best!!) :D


Music Band.. meletop!! yacalah korang.. jmp lagi nanti ye. :D ;) 

uhuh inilah dia warga warga  Muzikal Kampung Baru.. :):):) <3<3<3.. 


thnx u 4 read this entry


(^-^)


Wednesday, 11 May 2011

trimas


assalamualaikum.. :)

morning all,

emm banyak idea nak tlis tapi xtau nak mula cmne..ehh ehh.. tapi cam dah mula da ni.. :) hehe

ok! arini nak citer sikit pasal blog  yang baru sahaja bermula ni. first of all want to say thanks to all 

readers

who is wlling to read this blog. thnx ye.. pasni bace lagi dan lagi..dan lagi..lg sekali..sekali lagi..ok dah! 

cukup!. :D (dah mcm org gyler plak cmni) kesian..uhuh

dalam entry ni nak share sikit dengan korang pasal someone yang selalu jugak bace blog ni. dia 

tertahu. kantoi nampaknye disitu..hoho..ok teruskan citer. that guy is very close to me n i think he is 

the only 1 who always tego bila aku wat salah.. even ejaan sklipun..nampak sangat dia teliti n a bit 

perfectiones one. hehe kelaka.. tapi sofar xde mase lagi nak perbetulkan apa apa yang salah. korang dah 

besar kan? so pandai pandai la tangkap ape yang sy sampaikan..hihi.. (ada mase nanti betulkan ye) 

thnx u awak.. im really appreciate who people like this! :) sep cikit!!!

ok, thats all 4 2day..

thnx u 4 who read this entry :D 

tada..



Tuesday, 10 May 2011

Entry Selasa

lalalala lalalala lalala..

Masuk hari ni da 4 hari aku bercuti di rumah..
arrggghhh terasa lamanya cuti 4 bulan ni. asal la sampai 4 bulan..xperlu kot sampai cm 2 sekali.. lame beno! tapi nak buat camne pulak kan. so hadap jela benda ni sume. hoho
aku rasa dari kurus bole jadi gemuk cmni.. haha.. :P
tak banyak lagi aktiviti yang dilakukan. sebab baru sahaja bermula. baru sahaja nak panas panaskn enjin katanye. hehe.. lepak lepak dulu..topup tido yang tak pernah cukup time study ritu.. bermalas malasan dahulu.. hurmm tu jelah keje aku 4 hari ini..sapa sapa yang sedang bekerja tu teruskan usaha anda. jadi penjawat, pekerja, bos yang berdidikasi lagi sopan santun.. hehe (tetibe jekk..) 
semalam ada buat reflexiology.. sajeje ikut mak abah pegi wat rendam kaki dalam wap setengah jam n terapi elektrik selama 1 jam.. best best..ni sume baik untuk pelancaran saluran darah. dia bagi cair balik darah yang beku dan sempit tu.. :)
Selalunya Masuk je kol 3 aku rase mata ni dah mule minta di tidurkan..ishhhh..nila dia tabiat yang tak bole dielakkan.. aku sangat tewas dengan nafsu mata aku ni. banyak sangat syaiton2 yang gayut.. dush!! dush!! hamik kau..
ha ape lagi masuk je bilik on aircond tekan sampai no 20..pastu compom lena sampai ke petang.. aku rase dah 3 ari cmni. arini tak tau la pulak cmne gamaknya.uhuh.. [aktiviti orang bermalasan buat]..huhu don't follow okeh!
Pagi tadi dapat tips dari abah. coz tolong buat keje dia cikit..alah bukan apa pun. wat surat je. coz arini abah nak summit kat YB. uhuhu.. dapat RM50.. okla 2 kan.. ko dapat?..aku dapat! ;p (ecece seje je ) hihi.
Dok dalam bilik tadi kemas barang barang yang tak disetelkan aritu..huhu baju tak tau nak sangkut kat mane dah. penuh almari ni dah. jangan kau roboh sudah!! wat nanya mak ayah aku beli yang baru jek.. :P..selalunya barang barang yang aku sayang aku akan jage lame. memang kadang kadang dah tak muat   tok pakai. tapi tetap jugak simpan. sebab cantik. sebab ada yang orang kasi. sebab aku hargai. sebab..ada value tersendiri.. :D..hurmm

Always 2gether with me!
if takde mereka mereka ni..hadooiiii.. sepi! sunyi! bole jadi orang bengong sekejap.uhu



simple n murah murah je sume ni.. :)


my lappy.. always ada bersama. harus yer.. aku rase sume orang cam aku..
spek ada dua. tapi x pakai serentak dua dua.. hihi. nanti orang cakap giler ke apa budak ni..kuikuikui..
jam ni hadiah dari kakak ku. suzana. ehem2 terima kasih ye. hargenye bole thn.. :)
handphone ni dua dua hadiah dari abah. dia je selalu yang prihatin dengan anak dia yang sorang ni..hihi. bukannye ape. dia takut tak dapat contact nanti kan susah..hihi.
lipice share colour..bagi orang yang simple cam aku ni cukup dengan benda ni n 2 way foudation. then terus jalan..hihi :D


Sunday, 8 May 2011

Inspires me


some of my love pic!



mak abah yang disayangi

kerana meraka saya dimuka bumi

jiwa mereka saya terokai

untuk selami 2 hati suci

moge diri cemerlang nanti :)

i love both of u!!!.. muahhxx..


new started



gerak hati mula terasa

ingin mencoba dunia berbeza

walau baru masih berusaha

dalami jiwa bloger bloger :)





Saturday, 7 May 2011

Suara Senja

jiwa muda berkata..jiwa muda kadang kadang bertanya. tapi tak punya apa apa bukti sebenar.
sekarang hanya mengikut gerak gerak hari yang sentiasa bersama tanpa sebarang henti. titiknya pula sentiasa sama. jangan kau usik. jangan kau ganggu waktunya. dia bisa memutar masa sampai bila bila. 
sekarang kerja hanya lah kita. aku penjiwa yang setia. setia menanti waktu dan masanya. jika benar dia adalah dia. maka alhamdulilah ku panjatkan kepada yang maha esa. jika dia adalah sebenar benar bukanlah dia maka jauhilah dia dari jiwa setia. aku takut. aku bingung dengan tanda tanya. kenapa mesti begini? begitu?bagaimana? bila? siapa? jangan ditanya!... kenapa mesti ditanya??. sebab aku tiada jawapan yang benar benar! aku tiada!!. tiada apa yang harus aku suarakan untuk itu. aku sesak. aku lemas dalam jiwa yang sering meronta. jika aku punya jawapan akan aku khabarkan seluas luasnya. biar mereka tidak perlu lagi berteka teka. aku tidak mengharap apa apa. kerana kami punya laluan kanan dan kiri. ikutlah apa sahaja yang kau suka. aku akan diam tanpa banyak bicara. bukan suka. bukan tidak setuju. tapi aku menghormati. itu prinsip aku. kau ada misi kau sendiri. begitu juga aku. jadi sampai saat aku mula bicara jangan dihalang kehendak jiwa muda. 
jiwa muda selalu merasa. aku insan biasa yang punya jiwa. jiwaku mungkin tidak sama dengan mereka. tetapi mungkin sama dengan misinya. ya mungkin sama! bersabarlah kau wahai jiwa muda. sesungguhnya kau punya jiwa pembawa. jangan dinanti perkara yang belum tentu kau punya. beralihkan kepada cuaca sebenar. jangan kau tidur sampai lena dan terleka selamanya.. bangunlah. bangunlah wahai jiwa muda.


p/s: jangan di nanti apa apa :)





Friday, 6 May 2011

DIA. KAMU. MEREKA


aku punya dia

aku punya kamu

aku punya mereka

dia juga ada aku

kamu pun begitu

mereka?! sudah tentu

masing masing punya dia, kamu dan mereka

sejiwa kita mampu bersatu

tapi jangan harap masa itu

sebab masa alat pengira waktu

untuk bukti aku masih ada mereka, kau dan dia..


Thursday, 5 May 2011

MUZIKAL KG BARU 2011

Masuk sem 2 je aku rase cam nak join sesuatu. 
kalau dapat join best jugak. dapat cikit tambah ilmu dan pengelaman tentang bidang yang aku ambil ni. Walaupun aku bukan bermula dari diploma tapi sekurang kurangnya aku dapat belajar sesuatu yang baru. Bagi mereka yang dah ada diploma aku ucapkan syabas kepada mereka. Ilmu basic tentang subjek ini ataupun sebaliknya telah mereka terokai terdahulu. Memangnya diploma dan digree sangat berbeza. Bagi diploma mereka lebih kepada priktikal. mereka kene buat macam macam kerja cam petukangan la, buat set la, lukisan la, dan macam macam lagi. Tapi bile dah digree ni subjek teory yang lebih diutamakan. So ilmu asas time mereka diploma dulu mereka dah ada. mereka boleh pratik kan. tak macam aku, aku masuk sini terus ambil digree. Bunyinya macam bagus je kan? tapi sebenanya tak. aku tak tahu apa apa pun tentang subjek dan benda yang harus aku buat. kadang kadang aku cam orang bodoh je. sapa yang dari diploma 2 ok la. lecturer suruh buat something je terus mereka bertindak. aku ni terkebil kebil tak tahu apa. haha dan kadang2 buat buat macam aku ni faham jela kan. mana taknya kang orang kata aku ni bodoh la pulak. ( mana boleh!!) bukan apa, mengorok cikit cikit tentang keburukan apa salahnya. kita tak nak diri ditindas dan dipermainkan nanti. so mulai hari itu aku belajar cikit cikit melalui kaca mata dan memerhati gerak kerja mereka.  mereka ada pengalaman cikit je dari aku. ( ha ha tak nak mengalah)! bluekkk :P
ok berbalik dari sem 2 tadi tu (yg aku cte 2 time part 1) hehehe ....ada sorang house mate aku ni terlibat dengan satu teater ni. dia ni suke sangat tolong senior punye show case. memang dia ni dah terbiase dengan teater. macam makanan dialah senang cakap. pastu satu hari tu dia sebuk dok cari sorang minah kelas aku ni. dia nak tanye samaada nak join teater tak?. budak ni cakap ok je. boleh. . n bla bla bla.. setel!
di sebabkan aku mahu join, balik je umah aku terus tanye. teater apa sebenanya yang dorang buat ni. and bunyi macam best jekn. tup tup aku pon terjoin skali. hehehe

jadilah aku ASM (asst stage manager).. suhaila jadi asm ye?.. :)
tanpa sebarang ilmu dan pengalaman aku cube untuk belajar selama 4 bulan bersama geng geng yang lain. alhamdulillah aku dapat Pengarah ( mazlan abet), SM (stage manager) [khairunisa] rakan rakan produksi (ana, mira, k.eva, k.juales, k.melly, a.ayid, a.adik dll ) dan pelakon pelakon (a.azim, gulam, ratnasari, kuren, joshua, mama n many more) yang mampu memberi kerjasama yang sepatutnya aku dapat. alhamdulillah!.. ini lah teater pertama yang aku terlibat secara serius dan ianya akan memberi satu pengalaman dan sekaligus ilmu yang amat berharga dan berguna untuk aku selepas ini. 

TEATER  MUZIKAL KAMPUNG BARU..

Aku sayang produksi ni. serius aku sayang. aku banyak belajar mengenai back stage, apa apa yang berlaku di belakang pentas aku kene tahu, tentang stand in, apa itu under study, manage masa dengan assgment lagi, group discusstion lagi, kelas ganti lagi, presentation pepaginye lagi.. hah macam macam kene manage. tapi sekurang kurangnya aku tak menyesal join teater ni. aku puas. aku puas sebab aku boleh buat walaupun banyak terkejar kejar masa. selama 4 bulan tu macam macam benda terjadi. time latihan la, ( kawan kawan suke usik tulus..hehe sian dia) time kat DBKL la n time show sekali. 4 bulan kot aku bersama dengan dorang je.sape yang tak rindu. tak sayang. kalau tanye geng geng MKB sah sah dorang cakap rindu. ergggggg aku tak tahu nak cakap camne rindu 2.  rindu dengan orang orang dia. awal awal dulu cam tak bole terima hakikat bahawa teater ni dah abis.. sedey!! :(( walau ape apa pun Muzikal Kampung baru berakhir dengan jayanya :)) 
anyway hidup harus diteruskan jugak. aku tak bole hidup dalam masa lalu. perkara dan memory tu dah berlaku. dan aku laluinye dengan senyuman yang panjang dan bermakna.. 








alifah & azmir. thnx u 4 spprt us.. azmir sampai 2 hari dtg..hehe :D


warga MKB..weeee... =) love u guyszzz..


kesedihan dalam kegembiraan :) 
(final mereka sudah stel..saya?..) hurmm....saba Cik Suhaila..hihi



Wednesday, 4 May 2011

jurney

2009

kau tinggalkan aku.. kau terbang jauh nun di bumi London. semuanya untuk mencapai cite cite kau. menghabiskan pengajian walau hanye sekejap tapi bagi aku lama.
disini aku masih lagi tergapai gapai mencari destinasi. kau soalkan siapa aku selepas ini? apa yang aku mahukan di dalam hidup after ini? sudah cukupkah pencapaian yang boleh aku banggakan?.. kau bertanya aku bertubi tubi. aku diam! aku tak bersuara!. air mata sudah mula berkumpul di kelopak mata. tunggu saatnya sahaja untuk jatuh di riba. aku bukan takut. aku bukan marah. tapi aku terfikir siapa aku sebenarnya?.. apa yang aku ada sekarang. diploma? digree? master? langsung tak ada. tak ada benda yang membolehka aku berbangga dengan diri sendiri.. aku tahu niatnye baik. ingainkan aku berjaya. menjadi seseorang yang boleh di banggakan. kalau tidak family pon cukup sekadar berbangga dengan diri sendiri. terima kasih. kau mengingatkan aku. sedarkan aku dari zon selesa. betapa aku lalai dan selesa dengan apa yang aku miliki. pegi pagi balik petang. cukup bulan aku dapat gaji. kerja memangnya duduk atas kerusi hari hari. walau dalam aircond tapi aku tak puas. tak cukup puas sebab..sebab..sebabnya apa yang kau katakan tadi itu lah. aku tak ada.. saat kau tiada banyak coretat yang tertulis. sumanya untuk diri sendiri. untuk muhasabah diri, mencari diri disebalik apa yang aku belum miliki...

.... kau kembali semasa aku telah berada d UITM...

Dec 2010

sekali lagi.. 

Hatyai. aku tak tahu tibe tiba hati terdetik untuk top up kembali kredit yang sudah habis kemarin. almaklumlah bila berada dinegara orang groming akan berlaku. maka cepat benar kredit aku habis walaupun orang lain yang call. dah top up banyak benar mesag masuk. satu persatu aku baca.. tibe tiba.ha?.. pegi lagi? bile? tengahari ini?..ahhhhhhhh... aku tak sempat balik Malaysia lagi tuk menghantar kau berlepas tok kali ke-2...masih tinggalkan aku. :(
tapi kali ini aku sudah bersedia. aku sudah mulai kuat. aku tabah sumanya. walau tanpa kau aku tetap harus berdikari. walau hati kadang kala meronta untuk di sisi. aku perlukan sedikit bahu untuk aku menangis, untuk aku meluahkan. tapi ternyata aku tidak dapat memiliki. alhamdulillah aku sedar. aku masih ada family yang sayangkan aku, kawan kawan yang sentiasa di sisi dan paling utamanya aku masih adanya.. dia sahaja yang mendengar apa sahaja rintihan dan luahan hati hamba hambanya yang kerdil ini.. syukur aku panjatkan keatas Mu.. Amin Amin Yarobbalalamin

cepu EMAS. . .

time aku sibuk membizikan diri tok burn CD tibe tibe ternampak benda ni tertampal di rak.
meh lihat dan cube-cube la cube teka.. :)

 3 orang kawan sewa Hotel RM30

setiap sorang keluar RM10

RM10 + RM10 + RM10 = RM30

rupa-rupanya hari tu ada offer RM5

sewa hotel RM30 - RM5 = RM25

jadi sewa hotel RM25 baki RM5

budak reception mahu kasi kasi baki balik RM5

kepada 3 orang kawan tadi, tapi tak tahu macamana nak bahagi kan RM5- 3 orang

jadi.... pikir punye pikir 

setiap sorang dia kembalikan RM1

RM1 + RM1 + RM1 = RM3

Dan RM2 sebagai tips budak reception tu..

so sewa hotel mula mula RM30, sorang keluar RM10

=RM10 - RM3 (wang dikembalikan)

= RM9 x 3 orang = RM27

=RM27 + RM2 (tips) = RM29

mana pegi RM1 lagi ?.. haaaaaa...

S. E. P. I

belum ada rase. 

belum ada jiwa.

belum ada mahu.

belum ada semuanya.

sekarang mahunya ape?.

kau tanye aku?.

aku tak ada jawapan. itu jawab aku.

kau?.. kau pun tak tahu ape yang kau mahu.

kau hanye inginkan aku mengerti.

tapi aku  tak suka. aku tak suke sebab aku tak ada jiwa untuk itu.

kau carilah di mana mana. sampai kau tahu jawapan itu. . .




sehari suntuk d hari karyawan

gambar sendiri..

Gambar Snd Bhd



             first time aku masuk galery ni.. cantik! 

gamba kt atas 2 untuk exhibition Ceniphoto budak2 diploma & digree UITM..

n skali ngan aku la terlibat sekali..

yg x bestnye gambar tak terjual pun..hurm.. sedey!! :( tp sokey

first gambar yg sold out adalah kucing! apis yang punye.. mmg cantik pun. bagi penggemar kucing sah sah la dorang 

beli. haha Rm bape ye.. tak salah aku RM60-70 cam 2.. (ok wat!)


Tuesday, 3 May 2011

D rest kan

becuti semesta 4 bulan ni nk watpe?..
almaklumlah 4 bulan 2 bukannye skjap.lame!.
so gatalkan tangan menekan blog2 org lain.. hehe
bukan apa sekadar berkongsi idea, pengalaman, ilmu sedikit sebanyak dari orang lain

percubaan pertama

b 4 ni juz suka- suka buka blog orang then tibe2 tertarik plak cam nak ada blog sendiri..
ha ni ala hasilnya.. jeng jeng.. 
percobaan pertama katakan..

masih kosong dengan ruang yg perlu di isi.

:)