Sunday, 26 June 2011

Monolog 0



hati keras.. jiwa lembut

hati lengang.. jiwa kosong. knp?

mana pergi dia hilang?

menangis barangkali..

entah ape ape jela kau ni.

lembik sangat. cube kuat cikit. tunjukkan kau 2 mampu. 

biar nampak lembik.. yang pasti jangan mereka tau kau lemah. 

belajarlah berpura-pura. tak salah! berlakon kadang kadang best jgk bukan?.. 

tak tahu?. tak tahu yang nak bagi kau tahu.. 

senyum selagi mampu, sabar selagi waktunya. diam selagi tiada apa apa

jgn bimbang!. masanya tiba saat ia benar2 untuk kau. pasti! itulah untuk kau. khas untuk kau. 

eye aku x tipu. DIa dah katakan. knp harus bimbang...









Monday, 20 June 2011

apemacam?..wahhh Terbaiklah korang!!!.



assalamualaikum semua..



Hurmm pepagi buta cmni tibe tibe tergerak hati kekonon nak update velog. dah lame jugak tak conteng  + merepek kat dalam ni. windu semacam plak rasenya.. ececece.. tapi rindu tu xdela sampai cam tunggu suami or tunang or boiplen yang dok jejauh lak kan.. rindu biase biase je ni. windu yang xde makne la senang cakap..bak kata orang if tak dapat tulis pun xpe..ha kan senang terus terang ;p

      
bukan rindu cam ni ehh..

Okey berbalik pada topic kali ni saya tertarik untuk berkongsi rase tentang result exam . result ni baru je keluar jumaat lepas. masih fresh lagi la ni. ni result bagi student2 je tau. bukan result dapat kerje ke, result interview ke, result tunggu pinangan ke..ehh2 bukan..result dapat boiplen baru ke..ehh2!! lg bukan. ekau merepek kemane ni ha?haha.. okeh! if result tu mak tak mahir lagi dek non oiii...mak tau result exam je yang lain lain tanye orang sebelah!.. orang sebelah? ce tengok ce tengok ada ke idak orang sebelah..uhuhu.. (toleh sambil tutup mate) memang tak nampak lah kan.. ;p 

Amacam dengan result?.. puas hati? gembira hati? sakit hati? makan hati? terase hati? dengki hati?..dan hati hati binatang sekalian. ni x termasuk lah.!.gembira tak ngn hasil korang selama 1 sem ni?..1 sem lebih kurang dalam 5 bulan camtu tambah tolak ngan cuti sekali.. tak lame, tak kejap.sedang sedang je kan. sempatla merewang kehulu kehilir dulu b4 stdy..ehehe eye idak?..korang tak payah nak tipu..tau sangat kalo duit ptptn kat tangan kompom shopping every week end.. sebabnye orang yang tulis ni pon 2x5 jugak. hehe tp xdela sampai every week end. aku tiap tiap hari..hhaaha memain.. cakup banyak sangat ke dt ptptn tuh??..uhuh

Bagi aku 1 sem belajar bukan saja tok dapatkan ilmu tapi tok dapatkan gred yang bagus jugak. yelah korang bayangkan if belajar 1 sem tapi yang korang dapat hanye lah C or C+.. tak ke sia sia je belajar tu.. ehh salah. bukan sia-sia tapi kurang memuaskan.. maksudnya macam korang hanye dapat 40-50 % je dari apa yang korang belajar tu.. aku rase macam tak patut la dan sure la korang rase tak best kan..aku pasti kebanyakan lecturer2 sume bagi 100-200% ilmu pada semua student2 dia. (mungkin ada mungkin tidak) tapi terpulang pada stdnt2 ape yang dorang mahukan dan tahap mana kefahaman dorang tentang subjek tu. manelah tahu kot2 x minat ke, begaduh ngn lecturer ke..hurmm entah.. ni mungkin barangkali bole menjejaskan prestasi seseorang bukan?..x pon markah tak berapa nak kasi lebeyyy la..haha..Dan satu lagi sebagai seorang pelajar aku patut tahu ape sebenanya yang lecturer mahukan supaya kesemua pelajar2 boleh mendapatkan A dalam semua subjek. dan aku rase persoalan ni bukan hanya di fikiran aku tetapi mungkin student2 lain juga.. sebabnya pengiraan markah bukan 100% exam tapi termasuk esemen + quiz skli kan.. takpe masuk sem baru ni aku "pakse" lecturer bagi A.. tak ke gembiranya if semua subjek bole dapat A...wahhh... bestnye..( start verangan dah ).. aku dapat bayangkan pasti aku terjun tingkap yang tak berapa nak tinggi lepas dapat tau result. sambil meronta ronta macam anak beruk yang tak mandi setahun..hari hari aku pasti tersengeh 27 jam.. mengalahkan orang baru becinta. tengok cite sedey pon senyum. ni dah sah mereng..agak agak la nk verangan pon kan..huwaaaaa... :P mampu verangan jelah dulu.

lompat tinggi2 cikit..

    


Result macam mane sekalipun korang harus bersyukur tau ( korang ni including me jgk lah).. alhamdulillah sekurang kurangnya xde yang repeat dan untuk sem akan datang harus buat yang lebih baik dari sekarang.. kene lebih facus!. focus bukan tang hidung, tang mulut, tang mate lecturer tu... tapi focus tentang subjek!  okeh?..sep cikit...  :D

Sebelum terlupa mari sama sama amalkan doa ni..doa ibu bapa & guru

Ya Allah
Sampaikan selawat kepada Muhammad dan keluarganya. Ilhamkan kepadaku ilmu tentang kewajibanku. Gabungkan bagiku seluruh ilmu itu secara sempurna. Gerakkan aku untuk mengamalkan apa yang Kau ilhamkan kepadaku. Bimbinglah aku untuk melaksanakan pengetahuan yang telah Kau tunjukkan kepadaku Sehingga aku tidak kehilangan waktu untuk mengamalkan apa yang telah Kau ajarkan kepadaku dan anggota badanku tidak berat untuk melakukan apa yang telah Kau ilhamkan kepadaku

Ya Allah
Indahkan kepada mereka ucapanku. Haluskan kepada mereka tabiatku. Lembutkan kepada mereka hatiku. Jadikan aku orang yang sangat mencintai merekaYa Allah Balaslah kebaikan mereka karana telah mendidikku. Berikan ganjaran kepada mereka karena telah memuliakanku. Jagalah mereka sebagaimana mereka memeliharaku pada masa kecilku

Ya Allah
mereka mempunyai hak terlalu besar dari diriku. kebaikan yang terlalu utama terhadapku. perberian yang terlalu banyak bagiku sehingga aku tidak dapat membalasnya dengan adil atau memberikan timbalan sepadan Ya Allah. Sampaikan selawat kepada Muhammad dan keluarganya. Istimewakan kedua orang tuaku dengan yang paling utama dari apa yang Kau istimewakan. wahai Yang Paling Pengasih dari segala yang mengasihi..




itu saja tok entry kali ni.. doakan sya dan sya doakan untuk anda semua.. 
jmp lagi di entry seterusnya.. akhir skli.

senyumlah..  :)



~~~ hepi weekdays semua ~~~ 

salam..






Friday, 3 June 2011

News




Assalammualaikum..


 Firstly Al-fatihah buat rakan ku Mohd Denial @ danny yang telah kembali kerahmatullah pada 2am 3/6/2011. sememangnya Allah lebih menyayanginya.
 Moga arwah di tempatkan dikalangan orang orang yang beriman dan soleh..amin..
sesungguhnya kami kehilangan seorang rakan bagi meneruskan perjuangan kami. 
kabar ini sy terima dari rakan baikku ana pada pukul 3 pagi yang menyatakan rakan kami telah pergi mengdahului menghadap ilahi dan meninggalkan alam yang fana ini. 
sebelum ini keadaan arwah kritikal disebabkan kecelakaan jalanraya 2 hari lepas dan telah ditempatkan di hospital Serdang.


ini gambar terakhir (mungkin) ketika trip ke Melaka




arwah adalah student animasi part 3 yang sangat cool dan pendiam yang akan sentiasa diingati.. :'(


walaubagaimanapun sebagai manusia biasa hidup harus diteruskan dan kami akan terus berdoa moga arwah aman disana..
kami tidak akan melupakanmu daniel..
Al-Fatihah.

....................................................................................




Pejam celik pejam celik dah sebulan bercuti dekat umah. 
wince la pulak. hihi but boring!..dont let me wrong keh!..not 4 setting at home bored. but the reason tak de buat pape..hhi :D..my friends maybe sebuk to find the work. ada yg buat short sem, some are priktikal and me? aku dok sebuk merehatkan diri..hihi 4 months woooo...ehh2 3 months more. sukenye want 2 enter a new semesta. want 2 finish this stdy.. tak saba! nak cepat cepat abis. nak macam macam lagi pasni. n that y kene quickly.. dah kenapa?? hihi..over xcited pulak..
maybe u must wonder y i did not work 4 months ni kan..? bukannya tak nak. but my mum did not allow la.. bagi mak time cuti ni la nak dok umah. later when entering stdy there is no time at home anymore.. balik pon sebulan sekali je 2 pun if xde pape kerja. awal2 semesta can alyaws return la kan..in a month or 2 xde waktu dah. week N pon dah macam bukan cuti je. ada je kerja yang tak setel2 lagi. kena submit or anything lah.time 2 la baru sebuk ingat nak cuti panjang kan?..padan muke! :P. 
memangla s.alam 2 tanjung malim just 1 hour je tapi if banyak kje sangat x bole la nak balik. mak n abah je yang selalu datang..hhihii...
terima kaseh makabah  :D
time musim duyan aritu sanggup mereka datang bawak durian. adala 5, 6 bekas. harum 1 umah. nasib baik ramai kawan kawan yang habiskan. mana taknya. ada yang hantu doyan..hihi :D


riuh rendah umah this week.. 
there r 3 dara pingitan berkampung in the house..hehe.. school holiday cmni la gayanya. 3 org anak dara je. but a sound beating screaming jacklin victor..haha.. like going to pinch their je..kuikuikui...tetibe jahat..hihi tapi memang patut. sakit telinga ni dengar. but xsampai hati pulak. marah2 bolehla..haha ;p 
nih die kasi tengok 3 dara pingitan yg suke sangat buat bising tuh ..huhu



Nurhana Safiyah
ha ni budak sentap namanya. dia ni suke sangat sentap sentap nih..
nk mandi sentap, time makan sentap..
kadang2 takde angin xde ribut tibe2 sentap jgk.. uhu


Syazwina Damia
kaki jerit..bukan kaki yg suke jerit..tapi mulut 2 yer..
badan je kcik, tapi if jerit sampai hujung kg bole dengar..
ecece smpai hjung kg yer?.. :P


Nurhani Afiqah
ni ketua mereka2 ni..tapi lembik cikit. dia yang mrh budak2 ni dia balik yang nangis..
hahaha..




baru sebulan bercuti macam macam benda terjadi.. ada yang sedeh. Masuk sem ni dah takkan jumpa lagi dengan daniel. Ada yang hepi sebab masih mempunyai keluarga, adik beradik, anak anak buah dan  Teman di sisi. Dan untuk yang seterusnya terus berdoa moge perjalanan yang dilalui akan dilindungi dan diberkati. Moge tiada lagi perkara yang boleh meruntuhkan jiwa ini. Amin..


terima kasih sudi membaca :)